Bio


Nina da Lua
Vaig néixer una nit d'estiu del 1979.

Des de petita he trobat en les paraules el meu refugi de llibertat. A través d'elles inventava mons, omplia dietaris personals i retallava la distància amb les estrelles.

Amb el pas dels anys he pogut viure com tot aquell amor pel llenguatge, tant l'escrit com el verbal, s'ha convertit en la meva professió. Durant més de disset anys vaig treballar com a locutora i guionista de diverses emissores de ràdio (Ràdio 4, Icat Fm, Ona Música, etc.). I per un altre costat, vaig actuar en festivals, concerts i actuacions a galeries d'art com a poeta, rapsoda i cantant.

L'any 2011, però, la poesia va trobar-me a mi. Em van diagnosticar un sarcoma d'Ewin a l'ala il·líaca (maluc). I aquell "avís" de la vida i la inspiració del meu fill- que, amb tan sols tres anys i en ple hivern, em va xiuxiuejar "mare... Avui és primavera"- van dur-me a abraçar el procés de curació com una oportunitat de florir.

Avui, ja curada, i després d'haver integrat les seqüeles físiques que aquell punt d'inflexió em va entregar com a fruits, dedico la meva vida a l'art, la natura i l'alquimia interior. 

Perquè la discapacitat, en realitat, sento que és una forma de volar de manera diferent.
I volo*


Nací una noche de verano  de  1979.
 
Desde muy pequeña, encontré en las palabras mi refugio de libertad. A través de ellas inventaba mundos, llenaba diarios personales e impregnaba de imaginación la realidad con la ayuda de una pequeña radio con micrófono.
 
Con los años, todo ese amor hacia el lenguaje escrito y verbal se convirtió  en mi profesión. Durante más de diecisiete años trabajé en  distintas emisoras de radio como Locutora y guionista (Radio 4, Icat Fm, Ona Música, Rock FM, etc.). Y por otro lado, actué en distintos festivales, conciertos y galerías de arte como poeta y rapsoda.
 
En 2011, no obstante, volví a nacer. Por dentro y por fuera de la piel. Me diagnosticaron un sarcoma de Ewin en la cadera. Y ante ese "aviso" de la vida, e inspirada por mi hijo -que con tan solo tres años, y en pleno invierno (dentro y fuera de la piel) me susurró "mamá ... Hoy es primavera" -,  elegí abrazar el proceso de curación como una oportunidad para florecer.

Hoy, ya curada y tras haber integrado las secuelas físicas que aquel punto de inflexión me entregó, dedico mi vida al arte, la naturaleza y la alquímia interior. 
 
Porque la discapacidad, en realidad, siento que es la capacidad de volar de manera diferente.
Y vuelo*